Tunsori bărbați în funcție de forma feței

Tunsori bărbați în funcție de forma feței

Tunsori bărbați în funcție de forma feței

Te-ai gândit vreodată de ce unele tunsori bărbați nu te avantajează? Înainte să dai vina pe frizer care nu a știut să te tundă, ar trebui să iei în considerare faptul că tunsoarea trebuie să fie aleasă și în funcție de forma feței, nu doar în funcție de tendințe. Astăzi te vom învăța care sunt cele mai potrivite tunsori pentru bărbați, luând în considerare forma feței pe care o au!

Tunsori pentru bărbați cu forma feței ovală

Începem cu forma ovală a feței pentru că se potrivește în general cu orice tip de tunsoare, în orice formă sau lungime. Este forma cea mai bine proporționată și echilibrată, iar dacă faci parte din această categorie te poți considera un norocos pentru că poți purta orice tunsoare îți dorești. Există totuși și un lucru pe care ar fi bine să îl eviți – bretonul lung pentru că îți poate face fața să pară rotundă.

 

Tunsori bărbați în funcție de forma feței

 

Tunsori pentru bărbați cu forma feței pătrată

Această formă a feței este considerată masculină și atrăgătoare, dar și destul de versatilă atunci când vine vorba de tunsori bărbați. Pentru a pune în evidență trăsăturile feței sunt recomandate tunsorile scurte pe margini. Nu reprezintă o opțiune prea bună cărarea pe mijloc sau bretonul voluminos.

Tunsori pentru bărbați cu forma feței alungită

Bărbații cu o formă a feței alungită sunt la fel de norocoși ca cei cu fața ovală pentru că pot purta aproape orice tunsoare. Se recomandă să nu fie tăiat părul prea scurt în laterale pentru păstrarea efectului de lungime în partea de sus. În schimb, în acest caz se potrivește o tunsoare cu breton pentru că menține aspectul de lungime și echilibrul și scoate în evidență trăsăturile feței.

 

Tunsori bărbați în funcție de forma feței

 

Tunsori pentru bărbați cu forma feței rotundă

Fața rotundă are linii proeminente, tocmai din acest motiv se recomandă să se folosească volum în partea de sus pentru a ajunge la o formă mai ovală. Totodată, specialiștii sunt de părere că o barbă scoate în evidență mult mai bine trăsăturile bărbaților cu o formă rotundă a feței.

Tunsori pentru bărbați cu forma feței diamant

Bărbații cu o astfel de formă a feței, cu pomeți proeminenți, sunt cei care au de cele mai multe ori probleme atunci când vine vorba de alegerea unei tunsori potrivite. În acest caz, cele mai sigure variante sunt părul lung sau o tunsoare cu breton și volum.

În realitate, dacă mergi la un barbershop, nu va mai trebui să îți bați capul cu aceste aspecte teoretice pentru că aici vei găsi mereu un specialist care să te consilieze și să îți ofere sfaturi și recomandări de tunsori potrivite pentru forma feței tale.

 

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button
?×