Top 4 – cele mai populare tipuri de tunsori ale bărbii

Top 4 – cele mai populare tipuri de tunsori ale bărbii

De-a lungul timpurilor barba unui bărbat a devenit simbolul masculinității și libertății. Dar ce faci atunci când te simți copleșit de mărimea și densitatea ei? Îți spunem noi, o îngrijești. Haha, nu te așteptai la asta, corect? Ei bine, pentru a te bucura de ea, e necesar să depui un minim de efort. Evident, pentru asta ne-am deschis și noi o Studio Classic, o locație în care serviciile de tuns, îngrijire barba, aranjarea bărbii, masajul capilar și chiar epilarea nazală și a urechilor, și-au găsit locul pe Strada Poet Barbu Mumuleanu 52, București. De asemenea, am scris un articol aici – (link art cu “sfaturi de îngrijire a barbii”) care îți descrie pas cu pas cum să-ți îngrijești barba.

Dar ce te faci când nu poți să ajungi la noi? Te informezi și începi să înțelegi care sunt tainele îngrijirii bărbii. Uneori timpul îți e dușman și simți cum te copleșesc toate activitățile pe care le ai de făcut și parcă începi să te neglijezi. Pentru asta, noi cei de la Studio Classic Barber Shop ne-am gândit că ți-ar prinde bine și câteva tipuri de tunsori ale bărbii.

Când vine vorba de forma bărbii tale, poți opta pentru stiluri diferite, de la cele cu influențe scandinave, în care barba este densă și bine conturată, până la tipuri de tunsori ale bărbii cu influențe mexicane, în care accentul cade pe cioc și mustață. În ambele cazuri, ce trebuie să te influențeze pe tine este forma feței tale. Ciocul și alte stiluri de bărbi lungi și înguste vor crea acea impresie a unei fețe ascuțite și alungite.

Dacă te bucuri de o față mai pătrățoasă, ți s-ar potrivi o barbă cu influențe scandinave, stufoase și scurtă în jurul perciunilor. De asemenea, dacă simți că te-ar avantaja pe un model de față ascuțită, o barbă stufoasă, ai în vedere că modul în care îți tunzi barba să fie stufoasă pe laterale dar mai scurtă la bărbie. Iar dacă ești fericitul deținător al unei forme ovale a feței, poți opta pentru orice tip de model îți poftește inima. Aici nu mai sunt reguli.

 

 

Tipuri de tunsori ale bărbii:

1. 3 day stubble beard

Este acea barbă deasă si scurtă, care se bucură de recunoaștere și pentru atitudinea pe care o conferă. Încrederea în sine este un beneficiu real pentru cei ce aleg această formă și să nu mai pomenim de aerul masculin pe care ți-l oferă. În rândul celor care aleg acest model, se bucură bărbaţii mereu ocupţi ce nu au mai avut timp de un shave, oamenii din mediul business sau cei cu un maxilar bine conturat care nu-şi doresc să-l „piardă”, acoperit de o barbă lungă.

Ce trebuie să știi dacă alegi o barbă clasică:

 • Intervenţia săptămânală este necesară;
 • e necesar să folosești ulei pentru barbă atât în timpul perioadei de creștere, cât și după pentru netezire și calmarea mâncărimilor;
 • Îți recomandăm să îți faci un abonament la salonul tău preferat, sau să vii la noi în Studio Classic Barber Shop și să devii clientul nostru fidel. Avem la dispoziție multe servicii la prețuri convenabile și ne mândrim și cu o locație în mijlocul Bucureștiului. Uite aici lista serviciilor noastre – https://studio-classic.ro/servicii-barber-shop-stefan-cel-mare/

 

2. Short boxed beard

Este o variantă combinată între stilul clasic și un stil minimalist. Tunsă regulat, această formă de barbă este ceva mai ușor de întreținut datorită mărimii. Se potrivește oricărui tip de față, însă e nevoie să ții cont de un mic detaliu. Dacă “te bucuri” de goluri în barbă, mergi la un bărbier pentru ai da o formă, în mod regulat.

 Ce trebuie să știi dacă alegi o barbă de tip minimalist:

 • permite-i să crească în lungime aproximativ 1-2 cm;
 • introdu în rutină folosirea unui scrub de față pentru a nu întâmpina probleme cu firele de păr crescute sub piele;
 • evită ca barba să se termine fix pe linia maxilarului, și lasă-o să crească natural și să ajungă sub maxilar;
 • nu lasă ca tenul să se usuce, el fiind predispus la asta din cauza părului scurt. Pentru a ajuta textura firului de păr, folosește un balsam de barbă și asigură-te că acesta ajunge până la rădăcina bărbii;
 • pentru stilizare, te poți folosi lejer de un pieptene;
 • nu uita să ajungi lunar la un frizer profesionist, care să-i să mențină forma potrivită.

 

 

3. Ducktail

Se potrivește oricărui tip de față si este chiar indicată persoanelor ce doresc sa lase impresia unei forme a feţei mai alungite.

Ce trebuie să știi dacă alegi stilul mustață & barbă:

 • ca barba să arate cu adevărat bine, e indicat ca părul facial să fie des și firul gros, iar în zona buzei superioare și a nasului, densitatea acestuia să fie una bine pronunțată;
 • pentru a obține acest tip de barbă, e necesar să lași mustața să crească uniform cu barba, iar părul de pe bărbia să aibă o lungime disproporţionată cu de circa 1-2 cm mai lung;
 • pentru îngrijire și un aspect bine definit, folosește zilnic puţin balsam. La noi în Studio Classic Barber Shop găsești și produse de îngrijire, odată ajuns la noi poți să întrebi barberul de ulei, ceară de barbă sau balsam.

 

4. Goatee

Poate cel mai controversat look, deoarece se bucură de un aer boem, ușor teatral și îndrăzneț. Ciocul este o alegere potrivită celor care își doresc să acorde ceva mai puțină atenție îngrijirii, dar și pentru cei ce nu se bucură de o creștere uniformă a părului facial.

Ce trebuie să știi dacă alegi să îți lași cioc:

 • permite-i părului facial să ajungă la o lungime de circa 1 cm lungime, rade cu atenție barba crescută în jurul gurii și a bărbiei și repetă procesul până când ajungi la forma ciocului dorit;
 • îți recomandăm raderea bărbii odată pe săptămână;
 • ai în vedere îngrijirea tenului, păstrează-l hidratat și nu neglija și vizitele la frizer.

 

Acestea au fost cele Top 4 – cele mai populare tipuri de tunsori ale bărbii. Sperăm că ideile îți sunt utile și că o să știi concret ce să ceri de la frizerul tău.  Dacă te interesează care sunt serviciile de care poți beneficia în momentul în care pășești în Studio Classic din Strada Poet Barbu Mumuleanu 52, București, aici ai linkul potrivit  – https://studio-classic.ro/servicii-barber-shop-stefan-cel-mare/  Hai pe site!

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button
?×