Cum alegem în mod corect un produs de styling?

Cum alegem în mod corect un produs de styling?

Locațiile de tip barber shop București din zilele noastre se diferențiază foarte mult de o frizerie banală din urmă cu 10-15 ani. Ideea de barber shop a plecat din dorința bărbatului de a avea o locație doar pentru el, unde să vina atât pentru tunsori bărbați cât și pentru a socializa, servit o cafea sau chiar să facă unele cumpărături. În vremurile mult îndepărtate când accesul la informație nu era atât de facil, locațiile de tip barber shop erau adevărate centre de presă unde bărbații veneau să socializeze sau chiar să se confeseze barber/ului.

Întorcăndu-ne în prezent, antreprenorii s-au adaptat cerințelor iar astăzi dacă alegi pentru tunsori bărbați o frizerie de tip barber shop găsești de la facilități banale precum televizor, wi-fi, plată prin POS, aer condiționat la posibilitatea de a încheia abonamente, cumpără produse de styling sau chiar parteneriate cu branduri cunoscute din industria modei. Toate aceste aspecte dar și muzică ambientală, amenajarea interioară, prețurile practicate cât și atitudinea barber/ului vorbesc despre locație și cărui tip de consumator i se adresează.

În realizarea stylingului atunci când clientul o cere este important să ținem cont de câteva aspecte: cu ce tip de produse este familiarizat oaspetele nostru și aici mă refer la pudra de păr, gel, ceară, pomadă sau fixativ, dacă dorește un aspect natural al părului în vederea folosirii unui produs cu aspect mat sau lucios și nu în ultimul rând ce fel de fixare își dorește. După ce ne-am informat despre toate aceste aspecte mai este important să ținem cont de textură părului și sensul de creștere. Poate că un lucru atât de banal pare complicat dar pentru un barber cu experiență aceste lucruri au devenit rutină.

Cele mai populare produse într-un barber shop sunt ceară și pomadă. Deși există uneori riscul de confuzie, ele au o adresabilitate destul de diferită.

Pomadă este oportună unui look clasic și acelor domni care au un păr uscat deoarece pomadele tradiționale au în componența lor aspecte ce dau strălucire părului. Pomadă tradițională este pe bază de petrol și oferă o susținere și o strălucire bună. Singura problemă este că va trebui să folosești un șampon special deoarece nu iese foarte ușor din păr. Un alt tip de pomadă, este cea pe bază de apa, această oferea o susținere mai slabă dar partea bună este că poate fi înlăturată mult mai ușor din păr. Cele mai bune branduri de pomadă pentru bărbati de astăzi sunt pe bază de apă, spre deosebire de ceară sau pomadă pe bază de ulei, rezultând o textură usoară, moale, care se spală ușor.

Cele mai multe tipuri de ceară sunt pe bază de ulei și oferă astfel o aderentă moderată pană la puternică. Această vine și cu un revers al medaliei și anume că este mai greu de spălat, dar dacă aveți un păr cu tendința de îngrășare această va absorbi o parte din sebum. În cele din urmă, ceară este ideală pentru păr scurt sau mediu, cu păr normal pană la gras, în timp ce pomadă poate oferi un rezultat foarte bun pentru părul uscat, fie el scurt sau mediu.

Indiferent ce produs doriți să alegeți și cum va documentați, noi va recomandăm înainte să cereți și părerea unui barber.

Timeless style. Modern Gentleman

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button
?×