Ce simbolizeaza barba?

Ce simbolizeaza barba?

Pentru a putea raspunde la acesta intrebare trebuie sa ne intoarcem in trecut. In vremuri oamenii cu barba erau adesea asociati ca fiind oameni intelepti, chibzuiti, vanitosi, seriosi si chiar aflati pe o pozitie dominanta. În India Antica, barbatilor le era permis sa-si lase barba să crească, părul facial fiind considerat un semn de demnitate şi înţelepciune. Aceştia acordau o mare atenţie îngrijirii bărbii, însă bărbaţii care comiteau adulter erau pedepsiţi prin tăierea bărbii în public.

 

Executarea barbii la frizerie, salon sau barber shop reprezinta un adevarat spectacol si poate dura de la 15 minute la o ora, in functie de ce isi doreste clientul sau cat de meticulous este frizerul. La Studio Classic salon  Stefan cel Mare barba poate fi executata din brici sau masina.

 

Astazi simbolistica este mult mai variata deoarece barba simbolizeaza bogatie si saracie, delasare sau disciplina, inclinatie catre heterosexualitate si chiar homosexualitate. Purtarea barbii a devenit o optiune ce tine de moda, religie sau cultura. Barba poate insemna o lupta intre nou si vechi, traditie si modernism, intre conservatori si inovatori.

 

 

”Gusturile şi culorile nu se discută (”De gustibus et coloribus, non disputandum”), spune un vechi proverb latin. De aceea, şi când vine vorba de barbă, părerile, sunt, aşa cum era de aşteptat, împărţite.

 

Cateva dintre cele mai cerute modele de barba la Studio Classic salon Stefan cel Mare sunt “hollywoodian”, “ducktail”, “short boxed beard” sau “French fork”. Fiecare stil are o istorie bogata si subliniaza anumite trasaturi de caracter si o durata de executie.

 

Daca te-ai hotarat sa-ti lasi barba, mergi cu incredere la un frizer cu experienta. Sfaturile acestuia legate de fizionomie, densitatea, grosimea firului de par, mediul de lucru si personalitatea ta te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. Multi dintre domnii care ne viziteaza ne-au marturisit ca initial si-au lasat barba din comoditate iar apoi le-a placut look-ul si ne viziteaza saptamanal pentru ingrijire. Nu uita, la fiecare programare pe site la Studio Classic salon Stefan cel Mare primesti 20% discount.

 

Timeless Style. Modern Gentleman.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Call Now Button
?×