Barba. Ce ar trebui să știu înainte?

Barba. Ce ar trebui să știu înainte?

Barba. Ce ar trebui să știu înainte?

Barba. Ce ar trebui să știu înainte?

 

Înainte de a-ți lăsa barba să crească trebuie să știi că, din punct de vedere genetic, nu tuturor le crește o barbă sănătoasă și uniformă. Prin urmare, dacă vrei să încerci, îți vei da seama repede dacă ești sau nu printre cei norocoși! Spunem norocoși pentru că studiile au demonstrat că un bărbat care are barbă transmite mai multă autoritate decât unul fără păr facial sau cu o barbă rară.

Teoretic, începând cu vârsta majoratului, barba ar trebui să crească. Practic însă, unora dintre noi nici la 30 de ani nu ne crește o barbă deasă și uniformă. Pentru o barbă crescută complet ai nevoie de minimum două luni, barba crescând în jur de 0,3-0,5 mm pe zi. Până la aceste două luni, vei trece prin mai multe stadii de creștere a bărbii, dar abia atunci vei ști dacă barba ta crește peste tot și dacă vrei sau nu să o păstrezi, ea continuând să crească într-un ritm mai șent după ce trec aceste două luni.

Pe lângă factorii genetici, barba poate crește mai repede dacă ai o dietă echilibrată și dormi suficient în majoritatea nopților. Astfel, este bine de reținut faptul că vitaminele A, B și C sunt nutrienți foarte importanți dacă vrei să îi dai bărbii tale cea mai bună șansă, dar nu trebuie să uiți că ai nevoie și de somn de calitate de 7-8 ore pe zi.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi este că este important să apelezi la un barbershop cel puțin pentru început – pentru a-ți găsi forma și lungimea ideale, pentru a învăța cum să o îngrijești și cum s-o aranjezi ai nevoie de sfaturi și timp, însă toate acestea pot transforma barba într-o schimbare de look extraordinară, un boost de încredere și să nu uităm unul dintre marile avantaje: vei scăpa de rasul zilnic!

 

 

Care sunt avantajele și dezavantajele?

 

Este adevărat că femeile sunt atrase de bărbații cu barbă, însă vă spunem că secretul nu este o barbă neîngrijită, ci dimpotrivă, efectul poate fi opusul!

Un dezavantaj poate fi, în special dacă nu optați pentru sfaturile unui specialist dintr-un barbershop, iritația pe pielea de sub barbă. Aceasta poate fi neplăcută, însă, cu produsele adecvate, nu doar că puteți scăpa de ele, dar puteți avea o piele a feței mai sănătoasă ca oricând, pentru că barba vă protejează și de microorganisme sau bacterii!

Rolul bărbii poate fi și acela de a acoperi cicatrici sau imperfecțiuni ale feței sau chiar îți poate masca gușa sau lipsa unei bărbii masculine, oferind un plus de încredere și posibilitatea de a-ți arăta mai mult adevărata personalitate.

Barba îți lasă o varietate de opțiuni de schimbare de look. Poți oricând să-ți scurtezi barba sau să o lași lungă, să o vopsești chiar, experimentând după bunul plac și imaginație, iar dacă nu ai un păr ofertant sau chiar ești chel, barba poate deveni un instrument distractiv și eficient de stil.

 

 

Când să începi să-ți lași barba să crească?

 

Răspunsul nostru este: oricând! Vara barba vă protejează de razele UV, iar iarna oprește frigul și vântul să vă afecteze pielea. Cât privește vârsta la care să începi să-ți lași barbă, din nou nu există limite! Oricând ești gata să experimentezi, oricând ești gata de o schimbare de look evidentă și oricând ești pregătit să primești toate reacțiile posibile – și când spunem toate, știm că în general majoritatea vor fi de genul wow, dar trebuie să știi că va fi nevoie și de acceptarea faptului că vor exista persoane cărora nu le va plăcea deloc barba ta!

Cand ai timp, urmareste si  acest  tutorial despre ingrijirea barbii.

Te așteptăm la Barbershop Ștefan cel Mare pentru sfaturi și servicii de îngrijire a bărbii!

 

 

Te așteptăm! Nu uita ca te poti programa rapid aici!

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest website colectează date statistice anonimizate.   DA - click aici.   NU - click aici. ?
Call Now Button